Projecten

Passionate Nomads

Passionate Nomads is het reisplatform van reisjournalist en travelblogger Frederiek Lommen en mij. Op deze website nemen we de bezoekers mee op onze eigen reizen en bieden een plek aan authentieke reisverhalen en achtergrondinfo over reisbestemmingen. We schrijven over de reishelden die ons voorgingen, recenseren reisboeken en geven ruimte aan gastbloggers die verder gaan dan de geijkte bezienswaardigheden en de reguliere reisplatforms. Neem een kijkje op Passionate Nomads!

We zijn altijd geïnteresseerd in samenwerkingen! Mail naar info@beervisser.nl of info@passionatenomads.nl

Volg Passionate Nomads op Facebook!

Adventures of Mayombe

In 2011 bezocht ik Centraal Afrika voor de eerste keer. Ik werd er onmiddellijk geraakt door de ongereptheid van de regenwouden van het Congo Bekken en de geweldige dieren die hier leven, waaronder de chimpansee, de laaglandgorilla en de bosolifant. Maar hoewel dit gebied ontzettend belangrijk is voor de toekomst van onze planeet, wordt het bijna niet beschermd. Armoede, tientallen jaren van gewapende conflicten, weinig toegang tot basisvoorzieningen en onderwijs, en nagenoeg geen infrastructuur en werkgelegenheid hebben ertoe geleid dat het levensonderhoud van de meeste gemeenschappen is gebaseerd op illegale houtkap en jacht, en landbouwpraktijken die de wouden verder aantasten. Daarnaast vinden ook de multinationals hun weg naar deze regio, waar heel veel grondstoffen te vinden zijn die de rest van de wereld hard nodig heeft.

Duurzaam toerisme in Congo

Met Adventures of Mayombe wil ik samen met de lokale bevolking duurzame toeristische projecten opzetten in Congo-Brazzaville om een constructieve bijdrage te leveren aan het behoud van het woud van Mayombe, dat wordt gedeeld door vier landen in Centraal Afrika (Gabon, Congo-Brazzaville, Democratische Republiek Congo, en Angola). Duurzaam toerisme kan een positieve rol spelen in het behoud van Mayombe omdat flora, fauna en cultuur een economische waarde krijgen, en daardoor beter worden onderhouden en gekoesterd. Neem voor meer info over de achtergronden van dit project contact met me op. Meedenkers en aanpakkers zijn van harte welkom!

Download hier de flyer: Developing Responsible Tourism together with the Congolese communities.