Over Beer Visser

Vanaf 1999 ben ik werkzaam als freelancer op het gebied van communicatieadvies en tekstschrijven. In de beginjaren waren mijn werkzaamheden voornamelijk gericht op vormgeving en redactie, later verschoof mijn werkveld naar communicatie en tekstschrijven. Een logische overstap, immers: het ontwerpen van een huisstijl is het neerzetten van een visuele identiteit, en de vormgeving van communicatiemiddelen moet de boodschap ondersteunen die een opdrachtgever wil overbrengen.

Ik hou ervan op de verschillende niveaus van een communicatietraject te opereren: allround klussen waarin ik moet denken én doen. Door mijn grafische achtergrond ben ik bekend met vormgevingsprogramma’s waardoor ik, naast een gedegen communicatieplan, ook zorg kan dragen voor al uw middelen: digitaal en print, zowel qua inhoud en vormgeving als productiebegeleiding en aansturing van externe bureaus.
Ik werk het liefst voor organisaties die op de een of andere manier bezig zijn met een maatschappelijk belang. Voor kleine non-profitorganisaties pas ik met plezier mijn tarieven aan.

Tussen mijn werkzaamheden door ga ik zoveel mogelijk op reis. Soms om gewoon rond te kijken, soms om mijn expertise in andere landen van de wereld in te zetten. Daar schrijf ik graag over. In februari 2019 werd mijn eerste boek gepubliceerd: Het zingen van de indri – dwars over Madagaskar. In maart 2020 kwam mijn tweede boek uit: Dondervogel- dwars over Vancouver Island.
Meer over mijn boeken vind je op www.zwerfbeer.nl.