Mijn boeken

Naast communicatieadviseur en tekstschrijver ben ik mede-oprichter van uitgeverij en online reisplatform Passionate Nomads. Deze uitgeverij heeft twee reisboeken van mij gepubliceerd.

Dondervogel – dwars over Vancouver Island

Van Vancouver naar Victoria op Vancouver Island, en van daar naar Port McNeill in het noorden en weer terug naar het vasteland. Ik maak een reis dwars over dit eiland aan de noordwestkust van Canada. Dit doe ik met het openbaar vervoer en hier en daar een lift van de vele hulpvaardige mensen die ik er tegenkom. Ik loop een zwarte beer tegen het lijf, zie walvissen zwemmen als ik meevaar op een bevoorradingsschip in de Alberni Inlet, en word opgejaagd door wasberen die het op mijn rugtas hebben voorzien. Ik raak diep onder de indruk van de cultuur en de mythen van de oorspronkelijke bevolking en de sprookjesachtige regenwouden die een groot deel van het eiland bedekken. Al gauw kom ik erachter dat het niet eenvoudig is zonder auto over het eiland te reizen, maar juist daardoor kom ik op plekken die door andere reizigers worden overgeslagen. Ook word ik geconfronteerd met ontbossing, de gevolgen van toerisme op de natuur en de ontluisterende geschiedenis van het land in relatie tot de First Nations. In dit boek zijn mijn avonturen samengevat en aangevuld met aan- en afraders over waar te verblijven, wat te doen en andere wetenswaardigheden over Vancouver en Vancouver Island. Op aanvullende webpagina’s zijn per hoofdstuk achtergrondinformatie en handige linkjes opgenomen voor de reiziger. Dit boek vormt samen met deze webpagina’s een bron van informatie voor iedereen die dit eiland wil bezoeken en zich er meer in wil verdiepen.

Een reisverhaal en reisgids in één!

Dondervogel – dwars over Vancouver Island is te koop in de webwinkel van Passionate Nomads, via de boekwinkels en bol.com.

eerste druk: maart 2020
ISBN: 978 90 829980 23

Het zingen van de indri – dwars door Madagaskar

Van de oeroude regenwouden in het noordoosten naar het droge doornig struikgewas in het zuidwesten. In dit boek reis ik drie maanden dwars door Madagaskar en sta oog in oog met de vele uitzonderlijke dieren die in het land leven. Ik ga op zoek naar zijdesifaka’s, bladstaartgekko’s en gouden bamboelemuren, hoor indri’s zingen en bezoek talloze nationale parken in het land. Ik vaar met een boomkano over de Tsiribihina rivier, neem de enige trein die nog rijdt in Madagaskar, en kom er al reizende achter dat er genoeg andere opties zijn om het land te doorkruisen dan met de notoire jungletaxi’s. De armoede van de Malagassiërs en de ontbossing van het land ontluisteren mij; mooie steden, vriendelijke mensen en de dieren die ondanks de bedreiging nog steeds door de bossen struinen, verrassen me. Ondertussen teken ik in een blog mijn ervaringen op. Deze verhalen zijn in dit boek verzameld en aangevuld met wetenswaardigheden over het land, aan- en afraders over waar te verblijven en tips over wat te doen.
Op aanvullende webpagina’s zijn per hoofdstuk achtergrondinfo en handige linkjes opgenomen voor de reiziger.

Een aanrader voor iedereen die van reisverhalen houdt en/of van plan is door Madagaskar te reizen.

Het zingen van de indri – dwars door Madagaskar is te koop in de webwinkel van Passionate Nomads, via de boekwinkels en bol.com. 

eerste druk: februari 2019
ISBN: 978 90 829980 09