Reisboek over Madagaskar

Ik ben heel erg trots op mijn boek Het zingen van de indri. In dit boek beschrijf ik mijn reis dwars door Madagaskar van de oeroude regenwouden in het noordoosten naar het droge doornig struikgewas van het zuidwesten.

Naast mijn reisverhalen bevat het boek wetenswaardigheden over het land, aan- en afraders over waar te verblijven, tips over wat te doen en prachtige foto’s. Op aanvullende webpagina’s op het reisplatform www.passionatenomads.nl zijn per hoofdstuk achtergrondinformatie, filmpjes en handige linkjes opgenomen. Het boek vormt samen met deze webpagina’s een bron van informatie over Madagaskar voor de reiziger en mensen die op een andere manier geïnteresseerd zijn in het land.

‘Dwars door’ boekenreeks
Het is het eerste boek van onze uitgeverij Passionate Nomads en het eerste deel van een boekenreeks met reisverhalen dwars door een stad, land of streek. Het is te koop via de webwinkel van Passionate Nomads, de boekenwinkels en bol.com. Op 16 maart 2019 wordt het boek gepresenteerd in ANNA@KV2, Korte Vijverberg 2 in Den Haag.

Interesse in het boek? Neem een kijkje in de webwinkel van Passionate Nomads!

Boeken uitgeven met Passionate Nomads

Twee jaar na de lancering van het reisplatform Passionate Nomads zetten we een volgende stap met de oprichting van een uitgeverij. Het komende jaar brengen we met Uitgeverij Passionate Nomads twee boeken uit. Het eerste boek Het zingen van de indri – dwars door Madagaskar verschijnt in het voorjaar. Het wordt het eerste in een serie boeken waarin reisverhalen dwars door een land, streek of stad worden opgetekend. Het tweede boek in deze reeks verschijnt in het najaar.

Met het schrijven en uitgeven van authentieke reisverhalen wil Passionate Nomads mensen inspireren en nieuwe vormen van reizen en het schrijven over reizen uitvinden, uitdragen en faciliteren. ‘Slow travel’ is hierbij het uitgangspunt. We zoeken naar andere vormen van verblijf, kiezen zo veel mogelijk voor minder vervuilend vervoer en blijven langer op één plek om die beter te leren kennen en er over te schrijven. Met de boekpresentaties die we gaan organiseren, willen we verbinding maken tussen de landen waarover we schrijven en de lezers van onze verhalen.

Het zingen van de indri – dwars door Madagaskar
Het eerste boek dat we gaan uitgeven komt van mijn hand. Het beschrijft een reis van drie maanden door Madagaskar die ik ondernam in 2018, aangevuld met achtergrondinformatie en tips over reizen en verblijven in dit land. Houd de Facebookpagina van Passionate Nomads in de gaten voor de laatste stand van zaken van de publicatie van dit boek!

Passionate Nomads
Passionate Nomads is het reisplatform van Frederiek Lommen en mij. Hier vind je (gast)blogs, beeldverslagen, boekrecensies over reisboeken, portretten van reispioniers en ander reisnieuws. Meer informatie kun je vinden op de website van Passionate Nomads. Hier kun je je ook inschrijven voor een nieuwsbief die eens in het kwartaal verschijnt.

De geboorte van een Boek

In het najaar van 2017 kreeg ik de mooie opdracht van Kylian Productions een boek te ontwerpen en binden ter ere van het jubileumjaar van choreograaf Jiri Kylian. Zijn 70e verjaardag werd dat gehele jaar gevierd in Nederland en daarbuiten met het festival Celebrating Kylian! 

Het boek bevat foto’s, recensies en persoonlijke boodschappen van mensen die gedurende zijn uitzonderlijke carrière met hem hebben gewerkt en een rol speelden bij het festival. Het boek is op Japanse wijze gebonden.
Hieronder zie je hoe het totstandkwam.

Nadat ik alle kopij heb opgemaakt, print ik het uit en leg de vellen te drogen voordat ik de andere zijde beprint.

Elke pagina snijd ik op maat.

Voor dit boek gebruikte ik verschillende papiersoorten en -dikten. Hier zie je een prachtig vel henneppapier.

Wanneer alle vellen zijn gesneden, maak ik op elke pagina op dezelfde afstand van de binnenkant een vouwlijn.

Van de gesneden en gevouwen pagina’s maak ik het boekblok. Ik leg alle vellen op elkaar en lijm de hoeken aan de binnenkant vast ter versterking.

De kaft! Ik snijd twee stukken karton op maat.

Ik beplak het karton aan beide zijden. De buitenzijde met linnen dat ik heb beprint; de binnenzijde met Japans papier. Vervolgens snijd ik van allebei de kaften op gelijke afstand een reep  af.

Met een strook linnen plak ik de kaften weer aan elkaar; een halve centimeter ruimte ertussen zodat ze kunnen worden opengevouwen.

Op het linnen, achter de vouwlijn, breng ik op gelijke afstand van elkaar een aantal stippen aan. Dat worden de boorgaten.

Het spannendste deel: boren! Ik leg het boekblok tussen de kaften, de vouwlijnen van zowel de kaften als het boekblok op elkaar. Daarna klem ik het goed vast in mijn boekklem zodat ik met een (enigszins) gerust hart kan boren.

Ik bind het boek door de gaten met touw aan elkaar. De knoop werk ik af met twee medaillons van karton met daarop details uit het boek.

Het boek werd hem aangeboden op 21 februari 2018. Daarnaast wordt een kleine oplage digitaal gedrukt voor intimi.

Reizen met Passionate Nomads

Vanaf 1 januari 2017 is Passionate Nomads online, het reisplatform van journalist en schrijver Frederiek Lommen en mij. Hier nemen we onze bezoekers mee op onze reizen en bieden we een plek aan authentieke reisverhalen en achtergrondinfo over reisbestemmingen. We schrijven over de reishelden die ons voorgingen, recenseren reisboeken en geven ruimte aan gastbloggers die verder gaan dan de geijkte bezienswaardigheden en de reguliere platforms.

Al jaren ga ik tussen mijn opdrachten door zoveel mogelijk op reis. Soms gewoon om rond te kijken, soms om mijn expertise op andere plekken van de wereld in te zetten. Ik schreef hier al over op diverse websites, waaronder Afrikanieuws. Frederiek Lommen schrijft als journalist, schrijver en Griekenland-kenner op verschillende websites over haar reizen. Met onze gedeelde passie voor reizen, reisboeken en reishelden lag het voor de hand dit gezamenlijke project te benoemen naar één van de grote reishelden van de vorige eeuw: de Britse ontdekkingsreizigster en schrijfster Freya Stark, wier leven zo mooi wordt beschreven in de biografie Passionate Nomad van Jane Fletcher Geniesse.

Neem eens een kijkje op Passionate Nomads, en volg ons op Facebook, Instagram en Twitter. We zijn altijd geïnteresseerd in echte verhalen en nieuwe samenwerkingen. Is die interesse wederzijds? Stuur een mail naar info@beervisser.nl.

www.passionatenomads.nl